Split klíma akció

Az ideális klíma készülék kiválasztásnál az árszínvonal is határozhatnak-egy márka mellett, ám a túl sok felesleges árleszállítást egy split klíma akció is eredményezheti.

Az ideális klíma készülék kiválasztásnál nem kizárólag a szükségletek vagy az attribútumok, hanem az árszínvonal is határozhatnak egy-egy márka mellett, ám a túl sok felesleges árleszállítást egy split klíma akció is eredményezheti. A beszerzés előtt ezért célszerű latolgatni, pontosan milyen funkciókat is óhajt működtetni, ugyanis a korszerű klíma berendezések jelentős része már sokkal többet is tud, mint csupán a levegőt lehűteni. Másrészt nem szabad elfelejtenie, hogy a sikeres beszerzés majd beszerelés után akár a nap 24 órájában is azt a levegőt szívhatja, melynek temperatúráját, páratartalmát, de akár a minőségét is az új szerkezet változtatja meg. Régebben például ismert volt, hogy az arra fogékonyak esetében, jellemzően asztmában vagy egyéb légúti betegségben szenvedőknél a klíma kifejezetten ártalmas is lehetett, merthogy a struktúra jellemzői ennek okán nemcsak a levegőt, hanem a port, a spórákat és akár a baktériumokat átmozgatta a lakóhelyen. Épp ezért alapvető megfontolni, hogy bizonyos elvárásokból szabad-e engedni, merthogy tömérdek ingerültségtől mentheti meg, ha egy régebbi darab helyett valamilyen split klíma akció keretében egy korszerűbb változatba invesztál. A legjelentősebb gyártók ugyanis már régóta azon munkálkodnak, hogy az előbbi darabok gyermekbetegségeit orvosolják, így például az új klímák estén nemcsak hogy nem kell tartani az átmozgatott levegőtől, hanem még saját keresletei szerint meg is szűrheti azt. A gép ugyanis többféle szűrővel szerelhető fel, továbbá ma már az alapváltozatok is sokkal hatásosabban dolgoznak, mint az öreg társaik, így nem engedik át a szöszöket, porcsomókat sem. További, számottevőbb szűrők arra is képesek, hogy szagokat, illatokat kössenek meg, azonkívül akár a levegőben terjedő vírusokkal és baktériumokkal is megbirkóznak. Egy ilyen felszereltségű szerkezet hatásos tartozék lehet akár az influenza szezon közepén is, mivel segít preventálni, hogy a beteg családtagok, kollégák miatt a levegőbe jutó baktériumokat az egészségesek is belélegezzék.

A split klíma akció során érdemes szem előtt tartani a légkondi energiaigényét, mivel ez komoly mértékben befolyásolja a készülék fenntartási költségeit. Klíma és klíma között is hatalmas különbségek mérhetőek le, egyes esetekben akár 40-50%-os energia megtakarítást is el lehet érni, ha a hirtelen vásárlás helyett valamelyik split klíma akció ajánlatát használjuk ki. Ennek oka, hogy a gép lelkét adó kompresszorok zöme nem veszi figyelembe, hogy mekkora a különbség a kiválasztott és az aktuális hőmérséklet között. Akármilyen aprócska eltérés esetén is maximális teljesítményre ugranak a ventilátorok, így sokszor jóval több energiát használnak el, mint amennyire valójában szükségük lenne. A megfelelő split klíma akció kiválasztásánál ezért fontos szempont lehet az, hogy a készülék a régi, vagy a jóval kedveltebb inverteres technológiát használja-e. Utóbbi esetében a kompresszor és a ventilátorok is máshogy reagálnak kis eltérések esetén, és csupán akkora teljesítményre kapcsolnak, amelyre csakugyan létfontosságú az eszményi temperatúra eléréséhez.

A levegő megszűrése és az energiatakarékosság hatásossága mellett értelemszerűen még csomó további kereslet is szóba jöhet a kiválasztás idejében, a mostani választékban számos funkcióval ellátott darabok érhetőek el, tehát hogyha elhatározta, hogy mire vágyakozik, biztosan rá fog találni az eszményi gépre.

Klímaválasztás buktatók nélkül. Lehetséges ez?

Igen! Hűtős vagy hőszivattyús? Inverteres készüléket mindenáron? SCOP és SEER, plazmaszűrő és ionizátor. Ne hagyja, hogy átverjék! Legyen tájékozott vásárló!
Töltse le ingyenes kiadványunkat, melynek segítségével könnyen eligazodik a klímák világában!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elküldhessük a Klímaválasztás buktatók nélkül című kiadványunkat!
Azonnal hívom
a szerelőt!
Kérem a
tanulmányt!

Olvassa el mini tanulmányunkat
arról, hogy melyek azok a
HIBÁK, AMELYET
LEGGYAKRABBAN
ELKÖVETÜNK
KLÍMAVÁSÁRLÁSKOR, ÉS
HOGYAN TUDJUK ELKERÜLI
EZEKET?!

Adja meg az alábbi adatokat,
elküldhessük Önnek
INGYENES tanulmányunkat!
+ Klímaválasztás buktatók
nélkül című kiadványunkat

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elküldhessük a Klímaválasztás buktatók nélkül című kiadványunkat!

Töltse ki az alábbi adatokat,
és máris küldöm a tanulmányt!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elküldhessük a Klímaválasztás buktatók nélkül című kiadványunkat!