Split klíma

A split klíma nagy előnye, hogy alig észre vehető a működés zaja, mert a kompresszort tartalmazó egység a külső falon van felszerelve. Ennél érdemes többet megtudnia! Segít a tájékozódásban ingyenesen letölthető kisokosunk, mely rengeteg hasznos ismerettel szolgál. Töltse le ingyenesen!

  • Vajon mi a különbség a hűtős és a hőszivattyús klíma között?
     
  • Tisztában van vele, mit jelentenek ezek: COP és EER, plazmaszűrő és ionizátor?
     
  • Valóban létezik A++ energiaosztály?
     

Ne hagyja, hogy átverjék! Legyen tájékozott vásárló! Töltse le ingyenes kiadványunkat, melynek segítségével könnyen eligazodik a klímák világában vagy hívja ügyfélszolgálatunkat azonnal!

Bizony messze vannak már azok a nyolcvanas évek, mikor a Dallas sorozatban a szereplők a nyári melegben, felöltözve zakóban dolgoztak a felhőkarcolókban levő irodáikban, amikben split klíma üzemelt s mi akkor csak álmodoztunk ezen. De mára már a split klíma Magyarországon sem számít luxus felszerelésnek sem az irodákban sem a magán lakásokban.

A split klíma egy több részből álló készülék. Egy külső és egy belső részből áll. Ennek nagy előnye, hogy a split klíma hangos ventilátort tartalmazó egysége a lakótéren kívül, a külső homlokzaton helyezkedik el s csak a vezérlőegység található az irodában vagy a lakásban. A split klíma nem az egyetlen hűtő készülék ebben a műfajban, például a mobil klímákkal szemben a split klíma nagy előnye, hogy akár több beltéri egységet is lehet csatlakoztatni, egyetlen külső elemhez.

A split klíma már alap felszereltsége egy ma épülő háznak, de sokan szereznek be ilyen eszközt azok akik nyugodtan szeretnének pihenni otthonaikban még akkor is amikor odakinn hétágra süt a nap vagy az erős napsütéstől felmelegedtek a ház vagy lakás falai.

A split klímák hatalmas előnye hogy nem igényelnek komoly karbantartást, bár a garancia időn túl is a hűtési- fűtési szezonok előtt tanácsos a beltéri részt kitakarítani. A split klíma pollen szűrőjét amíg lehet takarítsuk vagy takaríttassuk ki szakemberrel, egyrészt mert a rátapadt por csökkenti a split klíma működésének a hatásfokát, másrészt a baktériumok és gombák kedvelt megtelepedési helye. A tisztításhoz kaphatók speciális tisztítószerek, melyekkel teljes mértékben kitakaríthatjuk a birtokunkban levő split klíma beltéri részét.

Az otthonukat, irodájukat igazán igényesen berendezők, már nem elégszenek meg a hagyományos fehér színű split klíma beltéri egységgel, mivel ez az eszköz „elcsúfíthatja „ a szín harmóniát. Az ő igényeikhez mérten split klíma kapható már a szivárvány minden színében. Ez is bizonyítja, hogy már nem csak egy használati tárgy hanem a lakás egy igényes kiegészítőjévé vált.

A split klíma bizony nem csak kényelmi berendezés, de egyes esetekben létkérdés is. Akikre veszélyt jelent a kánikula azoknak szinte nélkülözhetetlen beszerezni akár egy split klíma berendezést, egészsége védelmében. A split klíma használata hihetetlenül egyszerű és könnyen elsajátítható.

A split klíma optimális használat mellett nem növeli meg drasztikusan az áramszámlát bár kétségtelen, hogy a hatékony működéshez a berendezésen feltüntetett mennyiségű energiára szüksége van.

A split klíma ott is megoldás lehet a lakótér vagy iroda hűtésére ahol nincs elég hely egy nagy légkondicionáló berendezésnek, mivel a beltéri egységet a falra vagy a plafonra szerelik, így nem vesz el helyet a belső térből a split klíma másik egysége pedig a lakáson, irodán kívül a külső homlokzatra kerül.

A padlásteres, vagy kétszintes házak hűtésére sem feltétlen muszáj két komplett berendezést venni, mivel a multi split klíma egy külső elem mellé kettő vagy több belső elemet biztosít, így használatával többek közt pénzt és energiát takaríthatunk meg.

A split klíma nem kizárólag a hőségben tehet jó szolgálatot. Gondoljunk csak a tavaszi fázós reggelekre, vagy még inkább a hűvös őszi estékre, mikor még nem szívesen kapcsoljuk be már illetve még otthonunk fűtését. A split klíma rövid idő alatt kellemes meleget is tud biztosítani, ha arra van szükség. A split klíma sokoldalúságának és számos jó tulajdonságának köszönhetően az újonnan épülő lakások és házak elmaradhatatlan részévé vált.
 

Klímaválasztás buktatók nélkül. Lehetséges ez?

Igen! Hűtős vagy hőszivattyús? Inverteres készüléket mindenáron? SCOP és SEER, plazmaszűrő és ionizátor. Ne hagyja, hogy átverjék! Legyen tájékozott vásárló!
Töltse le ingyenes kiadványunkat, melynek segítségével könnyen eligazodik a klímák világában!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elküldhessük a Klímaválasztás buktatók nélkül című kiadványunkat!
Azonnal hívom
a szerelőt!
Kérem a
tanulmányt!

Olvassa el mini tanulmányunkat
arról, hogy melyek azok a
HIBÁK, AMELYET
LEGGYAKRABBAN
ELKÖVETÜNK
KLÍMAVÁSÁRLÁSKOR, ÉS
HOGYAN TUDJUK ELKERÜLI
EZEKET?!

Adja meg az alábbi adatokat,
elküldhessük Önnek
INGYENES tanulmányunkat!
+ Klímaválasztás buktatók
nélkül című kiadványunkat

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elküldhessük a Klímaválasztás buktatók nélkül című kiadványunkat!

Töltse ki az alábbi adatokat,
és máris küldöm a tanulmányt!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elküldhessük a Klímaválasztás buktatók nélkül című kiadványunkat!