A mobilklíma 30-40 m2-es behatárolt, kisebb helységek klimatizálására alkalmas. Vásárlás után azonnal , szakember segítsége nélkül üzembe helyezhető.Amikor a körülmények nem teszik lehetővé másfajta klímaberendezés használatát mobilklímával nagyszerűen megoldható a megfelelő hőmérséklet beállítása.

  • Vajon mi a különbség a hűtős és a hőszivattyús klíma között?
  • Tisztában van vele, mit jelentenek ezek: COP és EER, plazmaszűrő és ionizátor?
  • Valóban létezik A++ energiaosztály?

Ne hagyja, hogy átverjék! Legyen tájékozott vásárló! Töltse le ingyenes kiadványunkat, melynek segítségével könnyen eligazodik a klímák világában vagy hívja ügyfélszolgálatunkat azonnal!


A mobilklíma nyári forróság alkalmával a legelőnyösebb megoldás, amelynek első számú pozitívuma, hogy beszerzése után szakértő szerelő közreműködése nélkül azonnal üzembe állítható. Nincs szükség egyéb feltételre, mint egy dugaljra és egy szellőző nyílásra. A mobilklíma másik nagy pozitívuma, ahogy nevében is benne van: a mobilitás. A gördülékeny lábaknak köszönhetően a terület akármelyik részére egy mozdulattal átgördíthetjük és abban a pillanatban tapasztalhatjuk áldásos hatását. Aki nem vár tőle többet, mint azt, hogy hatékony, esztétikus, energiatakarékos, és tartós legyen meg fogja találni a zavarba ejtő választékból a számára legalkalmasabb modellt.

A mobilklíma 30-40 m2-es behatárolt, kisebb helységek kilmatizálására alkalmas. Vásárlás előtt talán legfontosabb meghatározni, hogy milyen teljesítményű berendezésre van szükségünk. A klímatechnikában jártas szakemberek hűtési igény esetén általában 10 m2-re 1 kW-ot számolnak. Tehát, ha veszünk egy átlagos 25 m2 alapterületű helységet, akkor abba kb. 2.5 kW hűtőteljesítményű klímaberendezés elegendő. Az alul méretezés és a túlméretezés sem gazdaságos. A megfelelő hűtőteljesítmény a legfontosabb. Ha túltervezzük, az üzemeltetés drága lesz, ha alultervezzük, a berendezés nem lesz hatékony. Meg kell találni az optimális méretet, ebben szakszerű segítséget nyújtanak a klíma forgalmazó szaküzletek.

A mobilklíma könnyen telepíthető, kezelhető, tisztítható, könnyen, gyorsan szállítható. Nem igényel az épületen átalakítást és a gégecsöves változatot engedélyeztetni sem kell. Műemlék jellegű épületekben is használható. A felhasználó esetleges elköltözése esetén nem igényel bontást, a tulajdonos könnyedén magával viheti. Tulajdonképpen, ahol nincs más mód, és a felhasználó mégis klímát kíván használni, ott nagyszerű megoldás a mobilklíma.

A mobilklíma kínálat gazdag, de két alaptípust különböztetünk meg.
1. A mobilklímák legtöbbször alkalmazott változata a vastag gégecsővel ellátott berendezés, amely úgy dolgozik, hogy a lakásból elvont meleget a berendezés belsejében elhelyezett kondenzátorról egy belső ventillátor fújja ki, a vastag gégecsövön át, a szabadba.
 2. A következő kategóriába tartozik a külső (kültéri) egységgel rendelkező mobilklíma, melynek kültéri egységébe van elhelyezve a kondenzátor, és egy flexibilis csővel van összekötve a berendezés belső, hűtőegységével.
A kirakható kültéri egységgel rendelkező mobilklímák elvben, a split klímáknak megfelelő hatékonysággal képesek hűteni, így ezekkel a berendezésekkel, sokkal jobb hatásfok érhető el. Ha , jól működő, jó hatásfokú mobilklíma berendezést veszünk, a legnagyobb nyári kánikulában is jól érezhetjük magunkat.

A mobilklímák óriási választékából a leginkább költségtakarékosak az inverter technológiával működő modellek. Forgalmaznak olyan mobilklímákat is, amelyek extra funkciók ellátására is képesek, hűtésen kívül fűtésre is alkalmazhatók. Olyankor, amikor az épület fűtését még, vagy már nem érdemes üzembe állítani a mobilklíma képes azonnal kellemes hőmérsékletet biztosítani. A mobilklímák esetén is lehetséges a füst, szag kiszűrése, légállapot-javítása. A drágább berendezések magától értetődően komolyabb műszaki tartalmúak, tartalmazhatnak plazmaszűrőt, UV lámpás fertőtlenítőt, Silver ion szűrőt, biofiltert. Eme extra szolgáltatások persze megemelik az árat, azonban egészségesebb, tisztább levegőt juttatnak környezetünkbe.

Szinte minden modellhez jár távirányító, amellyel akár a fotelból, vagy ágyban fekve is beállíthatjuk a működési funkciókat és paramétereket.

A jó klíma szinte észrevétlenül működik, lehetővé teszi a koncentrációt és komfortosan érezzük magunkat, és nem terheli meg indokolatlanul pénztárcánkat.

Válasszon tehát olyan mobilklímát, ami egészségére válik!