Légkondicionáló

A légkondicionáló kiválasztása rendkívül összetett feladat. A laikus vásárló legjobb döntése, ha a kiválasztáshoz és a beszereléshez is szakember segítségét veszi igénybe, aki képes eldönteni, melyik az adott helynek megfelelő legoptimálisabb készülék.

  • Vajon mi a különbség a hűtős és a hőszivattyús klíma között?
  • Tisztában van vele, mit jelentenek ezek: COP és EER, plazmaszűrő és ionizátor?
  • Valóban létezik A++ energiaosztály?

Ne hagyja, hogy átverjék! Legyen tájékozott vásárló! Töltse le ingyenes kiadványunkat, melynek segítségével könnyen eligazodik a klímák világában vagy hívja ügyfélszolgálatunkat azonnal!


A légkondicionáló beszerzése esetén számos fontos szempontot szem előtt kell tartanunk. A kevésbé körültekintő vásárló csak bemegy egy bevásárlóközpontba, kiválaszt egy berendezést - sokszor az első akciós légkondicionálót - azután felkeres egy szakembert és beépítteti. Pedig ezzel a módszerrel a gyanutlan vásárló igen sok pénzt veszíthet.

Egy légkondicionáló vásárlásánál nem a berendezés megvétele a leglényegesebb dolog, hanem az hogy a megvásárolt klíma megfelelően legyen beszerelve. A legjobb azonban, ha nem csak a beszereléshez, de már a készülék vásárláshoz is szakember segítségét vesszük igénybe. A légkondicionáló kiválasztása ugyanis nem egy egyszerű feladat, pláne nem egy hozzá nem értő számára.
A legoptimálisabb klímaberendezés kiválasztásánál egy tucatnyi körülmény meghatározó lehet, amelyekről sok esetben fogalmunk sincs. A legalapvetőbb az az optimális energia felhasználás melletti üzemeltetés, és az hogy a lakás, vagy a helyiség funkciójának megfeleljen a klíma, de legalább ilyen hangsúlyos, hogy kellemes komfortérzetet nyújtson, és, hogy halk legyen. Sokan nem viselik könnyen a huzatot, vagy ha légkondicionáló található egy helyiségben. Természetesen erre is van megoldás, számos készülék légáramát lehet szabályozni és a légmozgásokra érzékenyek részére is van könnyen megszokható klíma, megfelelő beszerelési mód, ezt azonban csak hozzáértő szakember közreműködésével tudjuk kivitelezni.
Nem minden esetben a legújabb, vagy a legnagyobb teljesítménnyel rendelkező darab lesz a legmegfelelőbb. Többen szereznek be mostanában légkondicionálót webáruházakból is. Ez a kézenfekvő vásárlási lehetőség gyakran megbosszulja magát, hiszen ilyenkor még az eladó tanácsát sem tudjuk igénybe venni. Ezzel szemben egy klímaszerelő szakember olyan fontos részletekben is segíthet, amikre egy laikus felhasználó nem is gondol. Lényeges, hogy ne csak legmegfelelőbb légkondicionálót, de a hozzáértő szakembert is megtaláljuk.
A berendezés megvásárlásánál jobb, ha szem előtt tartjuk, a legfontosabb elvárásokat. Például azt, hogy pontosan mekkora helyiséget is akarunk klimatizálni, egy szobát, vagy az egész lakást. Nagyobb ingatlan esetén szóba jöhetnek multi klímák is. Ezeknél egy kültéri egységhez több beltéri egység tartozik, így a lakás több szobáját is hűthetjük egy légkondicionáló beszerelésével. Ezek után olyan tényezőket is szem előtt kell tartani, mint a zajszint, a készülék és szerelési garancia, a tartósság, vagy éppen a márka.
Ma már kaphatók olyan légkondicionálók,melyek télen fűteni is képesek, sőt gyakran energia és költséghatékonyabban képesek erre, mint egy megszokott gázfűtéssel rendelkező rendszer. A szakember abban is tud segíteni, hogy megéri-e egy ilyen hűtő - fűtő rendszert beszerelni a szimpla légkondicionáló helyett.
Lehetőségeinkhez és elvárásokhoz mérten számos extra funkcióval rendelkező légkondicionáló közül választhatunk. A fűtés is egy ilyen extra, de ide tartozik az előre programozhatóság, vagy a dizájn is. A optimális készülék beszerzése után a megfelelő elhelyezés is legalább ennyire lényeges, ebben is jobb ha a szakemberre támaszkodunk.
A klímaszerelő vállalkozások a beüzemelt légkondicionáló után akár 3 éves garanciát is vállalnak, mind a szerelésre, mind a berendezésre, ráadásul ezek a cégek a szükséges karbantartást is elvégzik kérésre, ami szintén fontos része a rendeltetésszerű üzemeltetésnek. Vannak ugyan egyszerűen tisztítható berendezések, mégis sok felhasználó a rendszeres tisztítást, szűrőcserét és fertőtlenítést elmulasztja, pedig ez nem csak a készülék hatásfokát rontja, de egészségügyi problémákat is okozhat.
Beláthatjuk, hogy a légkondicionáló kiválasztása és üzembe helyezése nem is olyan egyszerű feladat, mint azt sokan gondolják, ha igazán jól és szakszerűen akarjuk klimatizálni lakásunkat, akkor abba érdemes időt és energiát fektetni és felkeresni egy szakembert.
 

Klímaválasztás buktatók nélkül. Lehetséges ez?

Igen! Hűtős vagy hőszivattyús? Inverteres készüléket mindenáron? SCOP és SEER, plazmaszűrő és ionizátor. Ne hagyja, hogy átverjék! Legyen tájékozott vásárló!
Töltse le ingyenes kiadványunkat, melynek segítségével könnyen eligazodik a klímák világában!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elküldhessük a Klímaválasztás buktatók nélkül című kiadványunkat!
Azonnal hívom
a szerelőt!
Kérem a
tanulmányt!

Olvassa el mini tanulmányunkat
arról, hogy melyek azok a
HIBÁK, AMELYET
LEGGYAKRABBAN
ELKÖVETÜNK
KLÍMAVÁSÁRLÁSKOR, ÉS
HOGYAN TUDJUK ELKERÜLI
EZEKET?!

Adja meg az alábbi adatokat,
elküldhessük Önnek
INGYENES tanulmányunkat!
+ Klímaválasztás buktatók
nélkül című kiadványunkat

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elküldhessük a Klímaválasztás buktatók nélkül című kiadványunkat!

Töltse ki az alábbi adatokat,
és máris küldöm a tanulmányt!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elküldhessük a Klímaválasztás buktatók nélkül című kiadványunkat!