Fűtés klíma

A fűtés klíma ma már egyáltalán nem számít különlegességnek, igaz az emberek többsége továbbra is abban a tudatban él, hogy a légkondícionáló “egyirányú” berendezés

A fűtés klíma segítségével ma már egyáltalán nem számít különlegességnek, igaz az emberek többsége továbbra is abban a tudatban él, hogy a légkondícionáló “egyirányú” berendezés, ami a meleg nyári napokon kínálja a hűvös levegőt. Azonban a műszaki tudomány egyáltalán nem mai keletkezésű, immár mindössze annak ellenére sem, mivel a hűtés és a fűtés roppantul egyformán lejátszódik le, pusztán a procedúrát kell visszafordítani. Ennek következtében a mostanság megvehető gépek tetemes többsége eleget tesz a fűtésre ugyancsak igaz, nem kétség kívül oly hatásfokon, ami a dermesztő téli napokon is professzionális megoldást kínálhat családjának. Azonkívül a fűtés klíma készülékkel módszerehelyesen kezelhető a gázfűtés kiegészítőjeként, azonban ki bír váltani egy teljes értékű kazánt ugyancsak, igaz utóbbi esetben okvetlen prémium osztályú gépre lesz szüksége.

De mi is a légkondi fölénye a versenytársakkal szemben, azaz miért ajánlatos váltania? Mindenenekelőtt azért, merthogy a fenntartása jellemzően jutányosabb, mint a gáz alapú struktúráké. Rengetegen vélik azt, hogy az villamamos energiával való fűtés borsos, pazarló metódus, ez viszont napjainkban most már egyáltalán nem megalapozott félelem. Az úgynevezett inverteres klíma berendezések fejlesztésénél ugyanis a hangsúlyozott szemszög konkrétan az energiatakarékosság volt, az elmúlt években azonban számottevően javult a technika. Ezért kijelenthetjük, hogy egy korszerű készülék üzemeltetése folyamán minimális pénzt kell majd kiadnia, akár a gáz alkalmazásánál. Nemrégiben a légkondicionálók e törekvésű rendeltetését részben pusztán csakis melléképületekben, alkalmazták, mostanság ezzel szemben egész irodaépületek kiszolgálásáért felelnek az inverteres készülékek. Ez értelemszerűen nem pusztán a költséghatékonyság végett van így, hanem annak ellenére is, mivelhogy a klíma multifunkciós gépezet, eképpen télen fűthet, nyáron azonban hűthet is vele.
Nem okvetlenül kell viszont azonnal a kazán lecserélésén törnie a fejét. Az alkalmas klíma beépítése alkalmával a konstrukció prímán applikálható kibővítő gépezetként szintén, elsősorban a tavaszi, őszi idényben. Ebben a két szezonban gyakran ismétlődő, hogy a temperatúra hetente, sőt naponta alakul, így egyszerűen megvalósulhat, hogy egy-egy meghitt őszi nap sötétedésekor most már fagyoskodva bújik az ágyba, merthogy a radiátorok jellemzően csakis több óra alatt fűtik fel a helységeket. Ezzel szemben, ha a fűtés klíma segítségével is kivitelezhető, nem kell küszködnie a előzmény nélküli hidegfrontoktól, mivelhogy a légkondicionálók átlagosan csakis alig pár perc alatt érik el a elvárt temperatúrát. Ennek következtében figyelemre méltó pénzt takaríthat meg olyan módon is, hogy ameddig nincs lakóhelyén, a minimumra tekeri a termosztátot, ezután hazaérkezve – ahelyett hogy cidrizve kivárná a gáz hatását – még azon melegében bekapcsolhatjna a légkondit, ami kis idő múlva kellemes kedvező temperatúrára fűti fel a lakást. Azon kívül a klíma gépek reparálása, azonfelül az előbbi hibakeresés szintén sokkal egyszerűbb és gyorsabb, mint mondjuk egy kazán estében, így bármilyen gond esetén villámgyorsan helyreállíthatja a struktúrát.
Nyilvánvalóan a fűtés klíma segítségével teljes értékű megoldás is lehet, ami továbbá két-három éven belül visszahozza az árát, utána segít az értelmes spórolásban. Abban az esetben viszont a gépezetet nem kiegészítőként óhajtja használni, hanem elsődleges gépként, akkor nélkülözhetetlen, hogy egy megbízható márka prémium termékét vásárolja meg. Ilyen esetekben a hagyományos on/off készülékek már nem elég megbízhatóak, így mindenképpen az inverteres technológiát ajánljuk a lakásába, amely mellett a fűtés klíma használatával nem luxus, hanem kényelmes, praktikus és minden igényt kielégítő megoldás.

Klímaválasztás buktatók nélkül. Lehetséges ez?

Igen! Hűtős vagy hőszivattyús? Inverteres készüléket mindenáron? SCOP és SEER, plazmaszűrő és ionizátor. Ne hagyja, hogy átverjék! Legyen tájékozott vásárló!
Töltse le ingyenes kiadványunkat, melynek segítségével könnyen eligazodik a klímák világában!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elküldhessük a Klímaválasztás buktatók nélkül című kiadványunkat!
Azonnal hívom
a szerelőt!
Kérem a
tanulmányt!

Olvassa el mini tanulmányunkat
arról, hogy melyek azok a
HIBÁK, AMELYET
LEGGYAKRABBAN
ELKÖVETÜNK
KLÍMAVÁSÁRLÁSKOR, ÉS
HOGYAN TUDJUK ELKERÜLI
EZEKET?!

Adja meg az alábbi adatokat,
elküldhessük Önnek
INGYENES tanulmányunkat!
+ Klímaválasztás buktatók
nélkül című kiadványunkat

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elküldhessük a Klímaválasztás buktatók nélkül című kiadványunkat!

Töltse ki az alábbi adatokat,
és máris küldöm a tanulmányt!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elküldhessük a Klímaválasztás buktatók nélkül című kiadványunkat!